Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sycąca zupa fasolowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 500 g
marchew 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat do smaku
boczek 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: sycąca zupa fasolowa

Fsaolę moczę w wodzie1 dzien. Gotuję razem z pokrojonymi w kostkę warzywami. Dadaję zioła i przyprawy: majeranek, sól, pieprz, liśc laurowy, przyprawę do fasoli Prymat. Robię jasną zasmazkę (nieduzo) i dodaję do zupy. To samo z boczkiem ;)
Jeszcze zielona natka i pyszna sycąca zupa jest gotowa!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 03.10.2013 00:11
pyszna zupka
annagebalska 16.09.2012 07:58
musi być pyszne
Emilia22 08.01.2012 17:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak