Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupka grzybowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby świeże 1/2 kg
ziemniaki 1/2 kg
włoszczyzna 25 dag
cebula 1 szt
olej 2 lyzki
śmietana 1 szklanka
mąka 1 lyzka
sól do smalu
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupka grzybowa

Zagotowac ok. 3 litry wody, do gotujacej sie wody dodac ziemniaki w kostke i pokrojona wloszczyzne, podgotowac
oplukane, i pokrojone w paseczki grzyby podsmazyc na oleju, posypac sola i pieprzem, dodac do zupy, gotowac az grzyby i pozostale warzywa beda miekkie, z maki zrobic zasmazke, zaprawic, zagotowac.
Po wylaczeniu zupy dodac smietane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 14.05.2012 00:04
pycha
ronald88 10.01.2012 15:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak