Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto marcinek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
masło śmietankowe 1 kostka
cukier 1 szklanka
śmietana 18 proc 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
jaja 2 sztuki
żółtko jajek 2 sztuki
woda 1 łyżeczka
masa
smietana 18% 2 szklanki
śmietana 30-pocentowa 2 szklanki
sok z cytryny 100 ml
cukier waniliowy 1 łyżeczka
czekolada 1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marcinek

CIASTO:
Mąkę wymieszać z posiekanym masłem,dodać jajka, żółtka, cukier i cukier waniliowy, Zmiksuj. dodaj śmietanę i mąkę. Zagnieć ciasto. Piecz około 40 minut w temp 170 stopni
Masa:
Wszystkie składniki razem wymieszać, ubić.
Masę przekladamy na ciasto, Zcieramy czekolade i posypujemy nią masę na cieście

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 08.01.2012 15:01
beznadziejnie opisane - nie piecze się przecież do tego ciasta jednego placka! przepis do kosza!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak