Krok

original

Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso.Dodajemy do niego posiekaną cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę.Dodajemy oregano, jeśli jest świeże, to tylko same listki, bez gałązek, a także połowę pomidorów pokrojonych w kostkę. Smażymy to wszystko na niezbyt dużym ogniu około 10 minut. Na koniec doprawiamy farsz solą i pieprzem.

Krok

original

Surowe rurki cannelloni napełniamy farszem. Ja pomagam sobie przy tum łyżeczką, którą zatykam drugi otwór , aby nadzienie nie wypływało w trakcie napełniania. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, układamy w nim napełnione rurki. Pozostałymi pomidorami, również pokrojonymi w kosteczkę, obkładamy rurki. Teraz przystępujemy do robienia sosu. Ser ricotta mieszamy z mlekiem,solimy to i doprawiamy czarnym pieprzem. Wykładamy tak przygotowany sos na nasze cannelloni i posypujemy startym żółtym serem. Warto starannie kłaść sos na makaron, by mieć pewność,że makaron ładnie się przepiecze i po upieczeniu nie będzie miał żadnych twardych miejsc.

Krok

original

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około pół godziny.



Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Aga20

    Uwielbiam cannelloni!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    ja też! z dużą ilością sosu i ciągnącego się sera
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    wygląda tak niesamowicie, ze chyba nikt by sie nie mógł oprzeć!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !