Bigos błyskawiczny

Bigos błyskawiczny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1,2 kg
  • cebula

    2-3 sztuki
  • parówki

    50 dkg
  • koncentrat pomidorowy

    2-3 łyżki
  • oliwa

    1/2 szklanki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • rosół z kostki

    1 (esencjonalny)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić i drobno poszatkować. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na tłuszczu. Dodać kapustę i zalać rosołem z kostki wymieszanym z koncentratem pomidorowym. Parówki podzielić na kawałki długości ok. 5 cm, wymieszać z kapustą. Dusić na niewielkim ogniu około 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona51

30.11.2011 10:40
smaczny

mirosława4

15.08.2011 16:57
z pekinki nigdy nie robiłam ciekawe jak smakuje trzeba wypróbować

Joanna108

11.10.2010 08:05
Bardzo ciekawe. Szybkie i jak sądzę całkiem smaczne.

lucyna15

02.09.2010 22:40
mniam

mela251

01.07.2010 23:05
superrrr

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat