Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kuropatwy pieczone po wiedeńsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młode kuropatwy 2 szt
słonina 250 g
smalec 30 g
ceebula 100 g
marchew 100 g
pietruszka 50 g
śmietana 1/2 szkl.
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kuropatwy pieczone po wiedeńsku

Do brytfanny z rozgrzanym tłuszczem włożyć posolone i owinięte plasterkami słoniny ptaszki, posiekana cebulę, pokrojone warzywa i wstawić do silnie nagrzanego pieca. Gdy słonina zarumieni się Zmniejszyć płomień, polewać tłuszczem z pieczenia i piec 45 minut. Odlać tłuszcz, wlać posoloną śmietanę, przyprawić i zagotować. Przed podaniem słoninę usunąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.05.2012 13:00
NA PEWNO DOBRE.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak