Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki torcik śmietanowo- brzoskwiniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 3 szt
brzoskwinie w puszce 1 puszka
krem śmietankowy 1 opakowanie
konfitura 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki torcik śmietanowo- brzoskwiniowy

Pieczemy dużego biszkopta z 8 jajek. Przekrawamy go na 3 części. Krem śmietankowy przygotowujemy wg. przepisu podanego na opakowaniu. Do kremu dodajemy pokrojone w małą kosteczkę i odsączone z zalewy brzoskwinie. Każdy blat biszkopta smarujemy cienko dowolną konfiturą ( ja używam porzeczkowej) na to nakładamy krem śmietankowy i kolejny biszkopt. Cały tort smarujemy kremem i dekorujemy brzoskwiniami. Wkładamy do lodówki na minimum 2 godzinki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak