Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bażant z oliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słonina 100 g
włoszvzyzna 200 g
masło 100 g
rosół 1/2 szkl.
sól do smaku
czarne oliwki bez pestek 15 szt

Przepis i sposób przygotowania na: bażant z oliwkami

Pierś i udka naszpikować słoniną i posolić. Warzywa zatrzeć na tarce. Ptaka wsadzić do brytfanny z rozgrzanym tłuszczem i utartymi warzywami, dusić na słabym gazie. Miękkiego, podzielić na 4 części. Do sosu wlać rosół i ugotowane w nim oliwki, zagotować i polać sosem bażanta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 14.05.2012 07:30
jak tylko dostane gdzieś tego ptaka .... mniam
gusia1000 02.05.2012 00:04
Tak, zgadzam się,
Marzena34 07.03.2012 20:53
wykwintne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak