Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZYBKIE LODY TRUSKAWKOWE

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawka 1/2 KG
cukier 5 ŁYŻEK
cukier wanilinowy 1 OPAKOWANIE
śmietana 30% 200 ML

Przepis i sposób przygotowania na: SZYBKIE LODY TRUSKAWKOWE

Truskawki świeże lub mrożone przekładamy do miseczki. Dodajemy cukier zwykły i waniliowy i za pomocą blendera miksujemy aż do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy śmietankę i jeszcze chwilkę miksujemy. Przekładamy do pucharków, dowolnie dekorujemy ( najlepiej owocami) i wkładamy na kilka godzin do zamrażarki. W ten sposób możemy również uzyskać wspaniały napój orzeźwiający wkładając deser do zamrażarki tylko na max. 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak