Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z dynią, papryką i selerem naciowym
Risotto powinno mieć konsystencję wodnistą.
Odstawiamy risotto z ognia, dodajemy masło i parmezan, mieszamy, podajemy od razu po przyrządzeniu.
ryż do risotto | 1 szklanka |
dynia | 1,5 szklanki |
cebula | 1 |
papryka | 1 |
seler naciowy | 3 gałązki |
czosnek | 2 ząbki |
wino białe wytrawne | 1 szklanka |
sól | |
pieprz | |
bulion warzywny | |
oliwa | 3 łyżki |
parmezan | 3 dag |
masło | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: