Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

podroby gęsie wpotrawce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podroby 650 g
włoszczyzna 150 g
kalafior 150 g
pieczarki 50 g
cebula 50 g
smalec 30 g
masło 40 g
mąka 40 g
wywar z podrobów 2 szkl.
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: podroby gęsie wpotrawce

Podroby ugotować do miękkości dodając w połowie gotowania sól, warzywa i przypieczoną cebulę. Pieczarki pokroić i udusić na tłuszczu. Przygotować złotą zasmażkę z mąki i masła, wymieszać z 2 szklankami przecedzonego wywaru i zagotować. Dołożyć pokrojone podroby(kości usunąć), pokrojone w kostkę warzywa, uduszone grzyby i podzielony kalafior, przyprawić i mocno zagrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.05.2012 00:00
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak