Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta biała-zasmażana

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
cebula 2 szt
olej do smażenia
sól
cukier
ocet
pieprz
mąka 1 łyżka
kostka warzywna 1 szt
jabłko kwaśne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta biała-zasmażana

Kapustę szatkujemy, solimy , ugniatamy odstawiamy na 10 minut, zalewamy wrzątkiem i gotujemy 5 minut. Po tym czasie odsączamy na sitku. Na oleju szklimy cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy odsączona kapustę i pokrojone na kawałki jabłka i dusimy do miękkości podlewając szklanką wywaru z warzyw(z kostki). Kiedy kapusta jest miękka to posypujemy ją mąką i mieszamy chwilę smażymy, doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

M-W 08.01.2012 11:27
lubie taką kapustke

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak