Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowa Pychotka

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

BISZKPOPT:
jajko 5
mąka 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana 1/4 szklanki
cukier 3/4 szklanki
Masa cytrynowa:
masa cytrynowa w proszku
jogurt naturalny 150 g
mleko 250 ml
Masa II
mleko skondensowane
limonka
MASA III
śmietana 30% 375 ml
cukier puder 4 łyżki
krakersy 2 duże paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowa Pychotka

Biszkopt: ubić białka z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka, stopniowo przesiane mąki, miksować na małych obrotach. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, piec w temp 180stopni ok 30 minut.

Mleko skondensowane wymieszać z tartą skórką i sokiem z limonki, odstawić.

Gdy biszkopt wystygnie przygotować Masę1 : zmiksować jogurt, mleko i masę w proszku, od razu wyłożyć na biszkopt. Następnie poukładać krakersy, kolejną masę zmleka skondensowanego, ponownie krakersy, a na górę ubitą śmietanę z cukrem pudrem.

Całość odstawić na kilka godzin do lodówki.

PYCHOTKA!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 27.08.2012 21:25
pyszna ta Twoja pychotka :)
Mati13 14.08.2012 20:18
bardzo apetyczne ciasto
Kate131 21.02.2012 07:58
apetyczne
monika141 31.01.2012 13:29
super
olemona
olemona 08.01.2012 18:39
ale pyszne!
Justyna Jussstiii 08.01.2012 16:05
super
M-W 08.01.2012 11:28
smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak