Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyzy z mięsem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mięso mielone wieprzowe 500 gram
sól do smaku
cebula 3 sztuki
olej 1 łyżka
jaja 1 sztuka
mąka 200 gram
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pyzy z mięsem

Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Przemiel, przełóż do dużej miski, dodaj jajko, mąkę. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż z mięsem na oleju, dopraw solą i pieprzem. Bierz tyle ciasta ile zmieści ci się w garści, uformuj kulkę, rozgnieć płasko i nałóż łyżkę farszu mięsnego, następne uformuj kulkę. Pyzy gotuj w gorącej wodzie, około 5 min. odcedź. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 24.02.2012 09:18
mniam
Fiffi 13.01.2012 11:25
pyszne
1j1o1l1a1 08.01.2012 16:28
daaawno takich nie jadłam :(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak