Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe bułeczki

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
mleko 50 ml
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 10 dag
cukier 5 dag
jajko 1 sztuka
jabłko 2 sztuki
lukier 1 opakowanie
ser biały 12 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe bułeczki

Margarynę rozpuszczamy dodając mleko. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia i cukier. Miksujemy całość dodając margarynę z mlekiem. Stolnicę posypujemy odrobiną mąki, przekładamy na nią masę z miski miksera. Zagniatamy ciasto dodając po odrobinie twarogu. Ciasto po rozwałkowaniu kroimy na kwadraty o boku ok 8 cm. Jabłka kroimy na ósemki. Na każdym kwadracie układamy kawałek jabłka i zlepiamy na kształt bułeczek. Pieczemy przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po wystudzeniu dekorujemy lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 26.11.2013 16:38
pięknie ci wyszły, pyszności
Wafelek2601 04.09.2013 22:47
Przepyszne bułeczki
Iwusia 14.07.2013 23:52
wspaniałe :)
IKrakowianka 14.01.2013 20:21
świetne ciastka
kasiaw 01.06.2012 06:53
super
Agnieszka_B 09.01.2012 11:08
Pyszniutkie!
IZABELA29 09.01.2012 09:13
uwielbiam takie ciacha
IZABELA29 09.01.2012 09:13
uwielbiam takie ciacha
Katarzyna/kate1980 08.01.2012 20:10
cudne
caralajna 08.01.2012 08:29
wyglądają bombowo, chętnie bym się poczęstowała :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak