Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puure ziemniaczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1/4 l
śmietany 2 łyżki
masło 1 łyżki
sól
gałka muszkatałowa
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Puure ziemniaczane

Ziemniaki ugotować w mundurkach, odlać, obrać ze skórki i natychmiast przecisnąć przez praskę. Stale mieszając dolewać gorące mleko, przyprawić solą i gałką muszkatołową. Domieszać śmietanę lub masło i tak długo masę rozebrać, aż powstanie puszyste danie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak