Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka nadziewane serem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 15 gram
czosnek rozgnieciony 1 ząbek
ser ricotta 12 dkg
parmezan starty 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
udka z kurczaka 12 szt
natka pietruszki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: udka nadziewane serem

Na rozgrzanym maśle smażymy czosnek cały czas mieszając przez jedną minutę,następnie zdejmujemy z ognia dodajemy natkę,oba sery bułkę tarą sól,pieprz do smaku i mieszamy.W udkach ostrożnie poluzujemy skórkę i łyżeczką wsuwamy po jednej łyżce masy.Udka układamy na blasze i pieczemy w piekarniku 45 minut w 190 stopniach.Podajemy na ciepło lub zimno z plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 11.01.2012 15:42
świetne
Ewa95 10.01.2012 19:00
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak