Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z kalafiora

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior
Bułka tarta klasyczna Prymat
jaja 2
cebula
masło 2 łyżki
sól, pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z kalafiora

Podzielonego na różyczki kalafiora należy oczyścić, sparzyć, a następnie ugotować. Dobrze osączyć i wystudzić, a następnie drobno posiekać. Dodać około pół szklanki tartej bułki, jajko (lub dwa - w zależności od tego, jak duży był kalafior), startą na tarce (lub drobno posiekaną) cebulę, masło, sól i pieprz do smaku. Masę dobrze wymieszać, a następnie formować z niej kotleciki, które obtoczone w tartej bułce smażymy na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak