Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tilapia z sosem koperkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety tilapii 3
cytryna 1/2
przyprawa do potraw
zielone liście pora
śmietana -pocentowa 500 ml
przyprawa kukuma
koperek pęczek
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tilapia z sosem koperkowym

Filety kroimy na pół wzdłuż lub nawet na 3 częsi , związujemy je wąskimi (namoczonymi w wodzie) liścmi pora ( jak na zdjeciu niżej). W garnku zagotowujemy wode wrzucamy zawiązane rybki, połówke cytryny i ok. łyżkę przyprawy warzywko. Gotujemy ok. 10 min.i rybka gotowa :)

Sos : Śmietane wlewamy na sucha patelnie, dodajemy koperek, kurkumy do zabarwienia na żółto ( na oko :) ) sól i pieprz do smaku.

Smażymy do zgęstnienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak