Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 1 kg
mięso wieprzowe 0,5 kg
majeranek 1
ocet 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
ziarenka smaku 1 łyżka
włoszczyzna 30 (krojona w paski)

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

Mięso zalewamy wodą i gotujemy ok 30 minut, w osobnym garnku gotujemy buraki wymyte- nieobrane.
Do ugotowanego mięsa dodajemy 1 łyżke ziarenek smaku, oraz włoszczyzne.
Buraki studzimy, obieramy część z nich tarkujemy na tarce o grubych oczkach, część kroimy w plastry dodajemy do bulionu, dodajemy cukier ocet sól, pieprz na koniec zasypujemy wierzch majerankiem - gotujemy jeszcze około 20 minut

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 05.01.2012 08:06
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak