Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczę nadziewane po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurczak 1000 g
bułka czerstwa 40 g
mleko 1/2 szkl.
jaja 2 szt
pieczarki 80 g
mąka 1 łyżeczka
masło 80 g
oliwa 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
móżdżek 1 cielęcy

Przepis i sposób przygotowania na: kurczę nadziewane po węgiersku

Oczyszczony móżdżek posiekać i udusić w połowie tłuszczu, razem z drobno poszatkowanymi pieczarkami, posypać mąką. Namoczoną w mleku, odciśniętą bułkę dokładnie wymieszać z móżdżkiem, dodać żółtka i posiekaną natkę, popieprzyć i posolić, połączyć z pianą ubitą z białek. Osolonego ptaka napełnić nadzieniem, dziurę w brzuchu zaszyć :) Kurczaka położyć w brytfannie na pleckach. Na brzuszek położyć mu kawałek masła i piec w gorącym piekarniku na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.04.2012 16:30
Z móżdżkiem, łał.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak