Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka z owocami morza

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kraby 20 dkg
kawior czerwony 10 dkg
wywar rybny 300 ml
wino białe wytrawne 200 ml
koperek pęczek
sól
Żelatyna wieprzowa Prymat
Pieprz zielony ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
łosoś 20 z puszki wsosie własnym
krewetki duże 10 obrane

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka z owocami morza

Formę w kształcie pierścienia schładzamy w lodówce.Żelatynę zalewamy dwoma łyżkami zimnej wody i odstawiamy na 15 minut.Gotujemy wywar rybny dodajemy do niego wino oraz sól i pieprz mielony do smaku.Odparowujemy do 2/3 objętości wlewamy namoczoną żelatynę a następnie studzimy.Koperek płuczemy i drobno siekamy.Płynną galaretkę wkładamy do ochłodzonej formy i pochylając ją tak by dno i ścianki pokryły się warstwą 2 mm.Dno wykładamy gałązkami koperku i polową kawioru.Warstwami układamy kraby krewetki i łososia,następnie wkładamy resztę kawioru a w puste miejsca wrzucamy zielony pieprz i zalewamy resztą galaretki i wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 16.04.2012 07:52
ekstra
staropolanka5 08.01.2012 00:25
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak