Sernik wiedeński

Sernik wiedeński

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser

    1,2 kg
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • cukier

    25 dkg
  • masło

    15 dkg
  • jaja

    4
  • zapach

  • skórka pomarańczowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser przepuścić dwa razy przez maszynkę, dodać żółtko utarte z cukrem, stopione masło , mąkę ziemniaczaną , dodatki aromatyczne i sztywno ubitą pianę z białek. Masę dokładnie wymieszać i wyłożyć do formy. Posmarować po wierzchu białkiem i piec 45 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat