Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

słoweński kebab

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina wędzona 100 g
cebula 300 g
pomidory 250 g
papryka zielona 4 szt
białe wino 1/2 szkl.
sól do smaku
pieprz do smaku
wieprzowina 500 (szynka)
wołowina 250 (zrazowa)

Przepis i sposób przygotowania na: słoweński kebab

Pokroić- mięso w grube plastry 3x3, a cebulę w cienkie plasterki. Ułożyć warstwami w głębokim rondlu, zaczynając i kończąc warstwą cebuli. Każdą warstwę posypać solą, pieprzem i papryką. Polać winem, przykryć i wstawić do lodówki na około 5 godzin. Słoninę pokroić w plastry, paprykę na kawałki, pomidory w plastry. Na rożen nawlekać: cebula, papryka, słonina, mięso, pomidor itd.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.04.2012 16:27
Dobry kebab.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak