Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

siedmiogrodzki \"Drewniany talerz\"

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 300 g
wołowina 300 g
cielęcina 300 g
słonina wędzona 200 g
smalec 100 g
ziemniaki 1 kg
ryż 150 g
papryka konserwowa 5 szt
mąka 40 g
buraczki konserwowe 5 szt
ogórki konserwowe 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: siedmiogrodzki \"Drewniany talerz\"

Każde mięso podzielić na 5 plastrów. słoninę pokroić na 5 równych części. Każdy kawałek słoniny naciąć co 1 cm. aż do skóry, ładnie zarumienić i trzymać w ciepłym miejscu. Pokrojone mięso lekko rozbić, posypać pieprzem i mąką, smażyć na dużym gazie. Posolić stronę zarumienioną i obrócić. Jednocześnie zrobić frytki i ugotować ryż. Duży drewniany talerz przybrać dookoła papryczkami, buraczkami, ogórkami, a na środek wyłożyć frytki i obok ryż. Ładnie obłożyć mięsem, a na wierzchu umieścić przypominające kogucie grzebienie kawałki słoniny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.04.2012 16:26
Podoba mi się ta nazwa dania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak