Krok

original

Margarynę rozpuszczamy w rondelku, odstawiamy do wystudzenia. Mąkę pszenną przesiewamy do miski wraz z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną.

Krok

original

Białka jaj ubijamy na sztywno.

Krok

original

Pod koniec ubijania dodajemy cukier, następnie dodajemy po jednym żółtku.

Krok

original

Mieszamy mikserem na najniższych obrotach dodając rozpuszczoną margarynę.

Krok

original

Następnie dodajemy po łyżce przesianej mąki.

Krok

original

Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki.

Krok

original

Na wierzchu układamy pokrojone w połówki brzoskwinie( z puszki lub świeże, ale obrane).

Krok

original

Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut. Dekorujemy konfiturą i cukrem pudrem.



Komentarze

  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    świetnie wygląda! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Ciasto musi być przepyszne. W dodatku nie dużo składników, szybko się robi, pięknie wygląda... Same plusy:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    ale bym zjadła kawałeczek do kawy :P
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszne ciasto i bardzo szybko się robi:) lubię takie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    Bardzo smakowicie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    przepysznie wygląda:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    to coś dla mnie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !