Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z sosem pieczarkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 1 szklanka
jajko 1 sztuka
sos pieczarkowy 300 ml
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z sosem pieczarkowym

Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie. Następnie przeciskamy przez praskę, i studzimy. Do zimnych ziemniaków dodajemy mąkę , jajko i szczyptę soli. Zagniatamy ciasto. Formujemy wałeczki a następnie kopytka. Które gotujemy w osolonej wodzie. następnie przygotowujemy sos pieczarkowy według tego przepisu : http://www.doradcasmaku.pl/przepis/195474/sos-pieczarkowy.html Kopytka podajemy z sosem.posypujemy koperkiem ale nie musowo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak