Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z węgorza

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

węgorz świeży 1 kg
krewetki małe 20 dkg
pietruszka 20 dkg
cebula 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
ziele angielskie kilka ziaren
koperek posiekany 1 łyżka
szczypiorek posiekany 1 łyżka
sól
pieprz
sok z cytryny 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
pieczarki 10 dkg
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z węgorza

Rybę sprawiamy myjemy kroimy na dzwonka i skrapiamy sokiem z cytryny.Cebulę obieramy kroimy w kostkę a obraną pietruszkę w słupki.Węgorza pietruszkę i cebulę wkładamy do rondla i zalewamy sześcioma szklankami wody,dodajemy ziele angielskie i liść laurowy i gotujemy na małym ogniu 40 minut.Z zupy wyjmujemy rybę usuwamy kręgosłup.Pieczarki kroimy na ćwiartki i obsmażamy je na maśle dymkę drobno kroimy i razem z pieczarkami krewetkami i mięsem ryby dodajemy do zupy i doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy na małym ogniu około 10 minut.Przed podaniem posypujemy siekaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 28.06.2012 08:11
super
Reda 28.06.2012 08:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak