Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bośniackie kulki mięsne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
żółtko jajek 1 szt
mąka 50 g
masło 50 g
oliwa 2 łyżki
jogurt bałkański 1 szkl.
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
baranina 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: bośniackie kulki mięsne

Mięso pomieszać z jajkiem, posolić i popieprzyć. Uformować kuleczki i obtoczyć w mace. Naczynie żaroodporne nasmarować oliwą, włożyć kulki i wstawić do gorącego pieca na ok. 40 minut. Jogurt pomieszać z żółtkiem, dodać masło i kminek, pod koniec pieczenia zalać kulki. Zmniejszyć gaz i zapiec w otwartym naczyniu. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.04.2012 16:24
Smaczne.
Marzena34 20.03.2012 16:11
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak