Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos zapiekany w słoikach z kiełbasa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
boczek 300 gram
kiełbasa śląska 500 gram
smalec 3 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do samku
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat do smaku
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos zapiekany w słoikach z kiełbasa

Kapustę płuczemy. Obgotowujemy, i odcedzamy. Następnie przekładamy do garnka , podlewamy niewielka ilością wody i dusimy. Na patelni podsmażamy boczek. Dodajemy do kapusty. Dokładnie mieszamy. Karkówkę kroimy w kostkę obsmażamy na smalcu, przyprawiamy i również dodajemy do kapusty. Gdy trochę zmięknie dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku. Przekładamy do słoików, na górę układamy kawałki kiełbasy. Słoiki szczelnie zakręcamy, zapiekamy 40 minut w piekarniku i odstawiamy do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak