Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem pomarańczowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki żelatyny 4 szt
jajko 3 szt
cukier 4 łyżki
sok pomarańczowy 1/4 litra
skórka starta pomarańczowa 1 szt
śmietana 1/8 litra
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: krem pomarańczowy

Żelatynę moczymy w letniej wodzie.Żółtka,cukier dwie łyżki soku pomarańczowego i odrobinę skórki pomarańczowej ubijamy na gładki krem.Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości zagotowanego pomarańczowego soku i dokładnie mieszamy,następie dodajemy resztę soku i dokładnie mieszamy z kremem żółtkowym.Następnie powoli dodajemy pianę ubitą z białek i lekko mieszamy.Szklane pucharki napełniamy kremem przykrywamy na jedną godzinę i odstawiamy do lodówki.Tuż przed podaniem ubijamy śmietanę z cukrem waniliowym i dekorujemy krem bitą śmietaną i wisienką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 22.04.2012 18:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak