Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlet barani z patelni

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ząbki czosnku 6 szt
olej słonecznikowy 60 g
mąka 30 g
sól do smaku
pieprz do smaku
włoszczyzna 200 g
olej sojowy 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kotlet barani z patelni

Startymi na tarce warzywami, posolonymi i wymieszanymi z olejem obłożyć mięso i zostawić na 2 dni w lodówce. Mięso wyjąc z zaprawy, podzielić na kotlety i lekko rozbić. Dokładnie posmarować roztartym w soli czosnkiem, posypać pieprzem i mąką. Na rozgrzanym tłuszczu smażyć po 2 minuty na każdą stronę. Podawać z gotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.04.2012 13:53
Ja też w życiu jej nie jadłam.
Marzena34 09.03.2012 17:29
nie robiłam,musze sie odważyc na baranine

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak