Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana biała

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białko 1 szt
sól do smaku
masło do smaku
kasza gryczana 200 biała

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana biała

Kaszę wymieszać z jednym białkiem. Pozostawić na moment do wysuszenia. Gotować na lekko osolonej wodzie przez ok 10 min. Po zagotowaniu dodać odrobinkę masła, przykryć pokrywką, zostawić do rozpuszczenia się masełka i dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 10.06.2013 07:23
dawno nie jadłam
Katarzyna59 23.10.2012 21:15
smaczna
ElizaT 28.09.2012 09:47
uwielbiam ją
Paweł29 09.09.2012 11:07
Mmm.
caralajna 28.08.2012 08:36
ciekawy sposób na kaszę
Anna169Hosz 23.06.2012 21:43
A ja preferuję kaszę gryczana niepaloną:)
dorotka0000025 04.06.2012 12:21
ciekawy pomysl
Ewelina38 08.03.2012 09:54
bardzo lubię kaszę gryczaną i czasem robię ale tak jeszcze nie robiłam
daria899 10.02.2012 21:48
mniam
Dorian 26.01.2012 21:12
pycha
Krystyna32 22.01.2012 09:25
super
kate.500 12.01.2012 11:08
biała kasza gryczana, czyli niepalona smakuje troche jak jęczmienna, zdecydowanie wole paloną.
calliope 12.01.2012 09:40
takiej wersji jeszcze nie jadłam ale na pewno świetnie smakuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak