Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

baranina z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mostek barani 600 g
ryż 200 g
cebula 60 g
smalec 50 g
koncentrat pomidorowy 30 g
ząbki czosnku 3 szt
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: baranina z ryżem

Mięso pokroić na 8 kawałków. Podsmażyć razem z pokrojoną cebulą, przełożyć wszystko do rondla i zalać posoloną wodą, gotować. W połowie gotowania wsypać ryż, dodać roztarty czosnek i koncentrat, dolać wody tak, aby nie było za dużo wywaru, posolić i popieprzyć, wstawić na 30 minut do pieca w temp. 200st. Wyjąć gdy mięso będzie miękkie i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.04.2012 13:41
No fajne jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak