Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 gram
cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
rosuł 300 ml
śmietana 300 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
kucharek uniwersalny do smaku
mąka 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Pieczarki dokładnie oczyszczamy kroimy w ćwierć plastry. Cebulę kroimy w kostkę , czosnek miażdżymy. Na maśle podsmażamy cebulę i czosnek , dodajemy pieczarki. Dusimy podlewamy rosołem. make mieszamy ze śmietana i odrobina wody i dokładnie mieszamy. Dodajemy do pieczarek. Doprawiamy do smaku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.10.2013 17:40
pyszny taki sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak