Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijna zupa pieczarkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 300 g
sól do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
masło do smaku
śmietana 18 proc do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijna zupa pieczarkowa

Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy w mniejsze cząstki. Zagotowujemy w wodzie - ok 3 litry. Po ok 1 godz. dodajemy kostkę bulionową, sól, pieprz i kucharek. Gotujemy na małym ogniu przez ok pół godz. Na koniec dodajemy ok 2 łyżek masła i ok 100 ml śmietany. Zagotowujemy przez chwilkę i podajemy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 05.06.2013 07:40
bardzo smaczna
olkaaa 27.05.2013 07:39
bardzo smaczna
Zosia1 21.04.2013 17:15
smaczna zupka
MagdaXXX 15.04.2013 10:25
ekstra zupka
Krystyna32 30.12.2012 00:46
pycha
RenataZ-et 22.06.2012 19:32
najlepsza :)
dorotka0000025 20.05.2012 00:19
fajna
Katarzyna59 11.05.2012 18:07
apetyczna
Katarzyna56 22.04.2012 21:28
też muszę wypróbować:o)
kaja1991 04.04.2012 17:15
musze kiedys sprobowac;)
MAR3STA 18.02.2012 08:55
pyszna zupa
Wacław 12.02.2012 21:10
pycha,uwielbiam
Mariusz10 09.02.2012 17:21
super
calliope 13.01.2012 09:35
bardzo smakowita :)
daria899 12.01.2012 16:25
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak