Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fettuccine carbonara

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Makaron fettucicine
boczek wędzony 20 dag
śmietana 1 kubek
pietruszka świeża 1 pęczek
parmezan starty
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fettuccine carbonara

Boczek kroimy w długie paski, smażymy na patelni.
Zalewamy śmietaną, przyprawiamy solą oraz pieprzem.
Na sam koniec gotowania sosu dodajemy 3/4 posiekanej pietruszki.
Podajemy z ugotowanym makaronem, posypaną resztą świeżej pietruszki oraz startym parmezanem.
Proste i wyśmienite!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak