Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

baranina po myśliwsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól do smaku
ocet winny 3 łyżki
olej sojowy 3 łyżki
sok z cytryny 1 szt
pieprz ziarnisty 5 szt
angielskie ziele 3 szt
jałowiec 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
bazylia do smaku
tymianek do smaku
boczek wędzony 50 g
ząbki czosnku 3 szt
smalec 40 g
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
kapary 1 łyzeczka
mąka 20 g
śmietana 1/2 szkl.
baranina 800 g

Przepis i sposób przygotowania na: baranina po myśliwsku

MARYNATA: ocet, olej, sok z cytryny, ziarna pieprzu, ziela angielskiego, jałowca, liść laurowy, szczypta bazylii i tymianku. Zagotować, ostudzić i zalać lekko natarte mięso w misce. wstawić do lodówki na 3 dni. Wyjąć z marynaty i odsączyć, naszpikować boczkiem i czosnkiem, zwinąć, posypać mąką i obwiązać. Włożyć do brytfanny na rozgrzany tłuszcz i obsmażyć dookoła. warzywa cienko pokroić, włożyć pod mięso, dolać 2 łyżki przecedzonej marynaty, wstawić do piekarnika i piec w zamkniętej brytfannie podlewając marynatą. Gdy mięso będzie miękkie, wyjąć, usunąć sznurek i po lekkim przestudzeniu pokroić w plastry. Sos z warzywami zmiksować, dodać posiekane kapary i śmietanę. Do sosu włożyć plastry mięsa i wstawić na 10 minut do piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.04.2012 13:38
Danie dla smakoszy tego mięsa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak