Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jednogarnkowa potrawa bawarska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina bez kości 500 g
fasolka szparagowa konserwa 800 g
smalec 50 g
cebula 70 g
ziemniaki 500 g
rosół 1 szkl.
cząber 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: jednogarnkowa potrawa bawarska

Pokrojoną cebulę włożyć do rondla na rozgrzany tłuszcz i zarumienić, dodać mięso pokrojone w kostkę, zarumienić i dolać niewielką ilość rosołu, dusić pod przykryciem. W połowie duszenia dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i dolać pozostały rosół. Dusić do miękkości dodać cząber. Pod koniec dorzucić odcedzoną fasolkę, wymieszać i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 14.05.2012 09:56
pyszne danie
gusia1000 24.04.2012 13:37
Kolejne, fajne danie nie polskie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak