Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

baranina w porach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pory 1,5 kg
koncentrat pomidorowy 120 g
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szt
baranina bez kości 1 kg
olej sojowy 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: baranina w porach

Mięso pokroić w dużą kostkę, podsmażyć na rozgrzanym oleju, wyjąć. Na pozostałym tłuszczu podsmażyć 2 cm kawałki porów. Ponownie włożyć mięso , dolać wody i gotować do miękkości, dodając strąk papryki paprykę w proszku i sól, a pod koniec gotowania koncentrat. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 23.04.2012 12:57
To tylko danie dla smakoszów baraniny.
Marzena34 13.03.2012 19:36
wspaniała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak