Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki serowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 15 dag
mąka 2 szklanki
oliwa 5 łyżek
jogurt grecki 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżka
ser feta 1/3 kostki
sól szczypta
pestki dyni 10 dag
pestki słonecznika 10 dag
żółtko jajek

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki serowe

Mąkę, sól i proszek do pieczenia wymieszać. Wbić jajko, dodać miękkie masło, oliwę i jogurt. Wyrobić gładkie ciasto. Uformować kulę, owinąć folią spożywczą, włożyć na 30 minut do zamrażalnika. Ze stwardniałego ciasta uformować niewielkie kulki, do środka każdej włożyć łyżeczkę rozgniecionego sera feta, zalapić. Bułeczki ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, posmarować żółtkiem, posmarować żółtkiem, posypać pestkami dyni lub słonecznika. Piec 30 minut w temp. 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak