Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso po-włosku w sosie pomidorowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 1,5 kg
wino białe wytrawne 200 ml
rozmaryn 3
oliwa 40 ml
pomidory 800 g
czosnek ząbki 3
bazylia 10 g
tymianek 3 g
sól 1 łyżeczka
czarne oliwki bez pestek 60 g

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso po-włosku w sosie pomidorowym

Kroki postępowania

1
Mięso obrać,umyć, pokroić na kawałki 3x4cm.
Krok 1 - Mięso po-włosku w sosie pomidorowym foto
2
Do mięsa dodać białe wino i rozmaryn.Odstawić do lodówki na 1 godzinę.
Krok 2 - Mięso po-włosku w sosie pomidorowym foto
3
Marynatę odlać,rozmaryn zostawić,mięso wysuszyć.
Smażyć mięso na mocno rozgrzanej patelni,szybko mieszając.
Krok 3 - Mięso po-włosku w sosie pomidorowym foto
4
Wrzucić na 2-3 min pomidory do wrzątku.Potem obrać.
Zetrzeć na tarce lub zmielić blenderem.
Krok 4 - Mięso po-włosku w sosie pomidorowym foto
5
Do pomidorów wycisnąć czosnek,dodać bazylię,przekrojone na pół oliwki i tymianek.
Krok 5 - Mięso po-włosku w sosie pomidorowym foto
6
Sos wlać do mięsa, posolić,dodać pieprz i dusić około 30-40min.

Smacznego!!!!
Krok 6 - Mięso po-włosku w sosie pomidorowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 07.01.2012 19:34
do tego makaronu nie trzeba
gosia47-47 07.01.2012 18:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak