Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki piwne z kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piwo 1 szklanka
mąka 25 dag
jajko 3
kiełbasa 35 dag
cebula 1
oliwa 1 łyżka
rosołek drobiowy
przecier pomidorowy 3 łyżki
sól
pieprz
olej
natka pietruszki 2 łyżki
żółty ser starty 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki piwne z kiełbasą

Piwo, mąkę i jajka roztrzepać, odstawić na 3 godziny. Wlać szklankę wody, przyprawić, połączyć. Usmażyć naleśniki na oleju.
Farsz: kiełbasę zmielić. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju. Dodać kiełbasę i natkę, przyprawić. Farszem posmarować naleśniki.
Sos: rosołek i przecier rozpuścić w szklance wody. Naleśniki ułożyć w formie, polać sosem, posypać serem. Zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak