Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2
cebula 1
cukier 2 łyżki
masło 10 dag
rodzynki garść
sól
pieprz
sok z cytryny
woda 1 szklanka
kapusta czerwona 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Jabłka i cebulę pokroić, kapustę poszatkować. Masło stopić w garnku. Poddusić jabłka, cebulę i cukier. Dodać kapustę, dusić 10 minut. Wlać szklankę wody, dodać rodzynki. Gotować 10 minut. Przyprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 07.01.2012 20:45
jedna z moich ulubionych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak