Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cynaderki w winnym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nerki wieprzowe 500 g
pieczarki 250 g
mąka 30 g
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
śmietana 1/2 szkl.
rosół 1/2 szkl.
smalec 60 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: cynaderki w winnym sosie

Nerki rozciąć wzdłuż, zalać wrzątkiem, zagotować i odcedzić, ostudzić. Pokroić w poprzek w cienkie plasterki. Posiekaną cebulę zarumienić na rozgrzanym tłuszczu, dodać cynadry i obsmażyć ok 3 minut. Posypać mąką , dodać rosół i dusić pod przykryciem. Przed podaniem dolać posoloną śmietanę i paprykę. Podgotowac.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 23.04.2012 12:53
Nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak