Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń wieprzowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ząbki czosnku 3 szt
smalec 20 g
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
kminek do smaku
wieprzowina 1 (szynka)

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń wieprzowa

Mięso umyć, oczyszczoną skórę naciąć w kratkę, natrzeć solą i roztartym czosnkiem, posypać kminkiem. Włożyć do brytfanny z rozgrzanym tłuszczem skórą do dołu, dolać niecałą szklankę wody i piec pod przykryciem w 180st. przez ok. 2 godz. podlewając co jakiś czas sosem. Przed zakończeniem obrócić, polać łyżką wody wymieszanej z cukrem i zarumienić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 23.04.2012 12:52
Zawsze dobry posiłek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak