Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rumuńskie kiełbaski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt.
buła tarta 80 g
mąka 20 g
smalec 70 g
ząbek czosnku 1 szt
majeranek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
mięso mielone wieprzowe 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: rumuńskie kiełbaski

Mięso wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, solą, pieprzem i szczyptą majeranku, dolać 2 łyżki zimnej wody i wymieszać. Gotową masę podzielić na 8 części, uformować kiełbaski, panierować w mące, jajko i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.04.2012 21:10
Równie dobre kiełbaski, co i polskie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak