Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba w sosie włoskim inaczej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 15 dag
oliwa 3 łyżki
włoszczyzna pęczek
cebula 50 gram
czosnek 1 ząbek
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
tymianek na oko
oregano na oko
rozmaryn na oko
sól na oko
pieprz na oko
imbir na oko
cukier 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: ryba w sosie włoskim inaczej

Kroki postępowania

1
Pomidory zanurzyć we wrzątku, obrać ze skórki, pokroić w
kostkę. Cebulę i włoszczynę obrać, umyć i również pokroić
w kostkę.
Krok 1 - ryba w sosie włoskim inaczej foto
2
Filety umyć, osuszyć, posolić, popieprzyć, obtoczyć w
mące. Zanurzyć w lekko ubitym jajku. Smażyć w gorącym
tłuszczu na złoty kolor ( każdą stronę 2-3 minuty).Odstawić
w ciepłe miejsce.
Krok 2 - ryba w sosie włoskim inaczej foto
3
Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać zmiażdżony
ząbek czosnku, włoszczyznę, a na końcu pomidory i
przyprawy. Dusić 20 minut na małym ogniu.
Imbir obrać i zetrzeć na drobnej tarce przykrytej folią
aluminiową ( lub pergaminem ), papier zdjąć i utarty imbir
delikatnie zeskrobać nożem. Dodać do sosu. Sos
przyprawić pieprzem, solą i szczyptą cukru.Polać nim rybę.
Krok 3 - ryba w sosie włoskim inaczej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak