Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie tradycyjne

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40 gram
jajko 1 sztuka
woda na oko szklanki
sól do smaku szczypta
twaróg 25 dag
ziemniaki 75 dag
cebula 2 sztuki
olej 1 łyżka
słonina 10 dag
pieprz do smaku szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie tradycyjne

Ziemniaki wymyć, włożyć do wrzącej wody, ugotować w mundurkach, przestudzić, obrać, przecisnąć przez maszynkę razem z serem. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć, wymieszać z serem i ziemniakami, dodać sól i pieprz. Zagnieść ciasto i formować pierogi. Ugotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 09.01.2012 10:26
fajne
Ewaaa 08.01.2012 18:39
Daję takie same proporcje sera i ziemniaków do farszu :) tylko do ciasta dodaję samo żółtko :)
sylwia / sytofala 07.01.2012 22:03
uwielbiam , oj uwielbiam
caralajna 07.01.2012 18:30
ładne :)
agunesu 07.01.2012 18:03
wolę boczek zamiast słoniny ale pyszne są ruskie pierogi :)
fasola 07.01.2012 17:58
super smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak