Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z bitą śmietaną i malinami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 6 łyżek
mąka 6 łyżek
maliny świeże
cukier puder
bita śmietana 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z bitą śmietaną i malinami

Białka oddzielić od żółtek, ubijać na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodać cukier, dalej ubijając. Dodać po kolei żółtka, nadal ubijając. Mąkę i proszek do pieczenia dodać do ciasta i na szybkich obrotach wymieszać ale nie długo bo piana opadnie.
Bitą śmietanę zrobić według przepisu na opakowaniu. Gdy zrobicie bitą śmietanę dodać do tego maliny.
Po upieczeniu biszkopta wyciągnąć z piekarnika, wyjąć go z blachy i odstawić do wystygnięcia. Po wystygnięciu przeciąć biszkopt na pół i dodać bitą śmietanę z malinami. Górę ciasta posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 07.01.2012 19:03
Proste i szybkie, ale ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak